Bij een flockcompetitie komt de keurder ter plaatse om de schapen te keuren. De jonge keurder Martin Sivill en zijn vrouw Gemma uit Wales kwamen zaterdagvoormiddag onze flock keuren.
Om te weten of we dit jaar opnieuw in de prijzen vallen, zullen we moeten wachten tot vrijdag 18 november. Tijdens de algemene vergadering worden de winnaars bekend gemaakt.
zaterdag 17 september 2011
zaterdag 27 augustus 2011
dinsdag 9 augustus 2011
dinsdag 12 juli 2011
NIEUW SEIZOEN
Het nieuwe dekseizoen is begonnen. Dit jaar zetten we alles in op onze nieuwe dekram Ian. Sinds zondag zit hij samen met de ooien. Onze andere ram zal dit jaar werkloos moeten toekijken.
EENDJES EN ZWALUWEN
De jonge eendjes zijn flink gegroeid. Ze zijn bijna niet meer van hun moeder te onderscheiden.
Vliegen kunnen ze nog niet, maar ze proberen toch al geregeld hun vleugels uit te slaan.
De jonge zwaluwen vliegen hier nu rond en komen maar weinig terug naar de stal. Intussen heeft een nieuw koppeltje een tweede nest gemaakt in de stal. Er liggen al vier eitjes.
Links op de foto het nieuwe nestje. Rechts het nestje van vorig jaar dat dit jaar wat verder opgebouwd werd.
Vliegen kunnen ze nog niet, maar ze proberen toch al geregeld hun vleugels uit te slaan.
De jonge zwaluwen vliegen hier nu rond en komen maar weinig terug naar de stal. Intussen heeft een nieuw koppeltje een tweede nest gemaakt in de stal. Er liggen al vier eitjes.
Links op de foto het nieuwe nestje. Rechts het nestje van vorig jaar dat dit jaar wat verder opgebouwd werd.
donderdag 23 juni 2011
RECEPTJE
De lammetjes zijn geslacht, het vlees zit in de diepvriezer. Tijd voor een receptje.
SHEPPARDS PIE
NODIG
1 grote ui, gesnipperd
1 blikje maïs
60 g jonge erwtjes
8 jonge wortelen, in stukken gesneden
500 g lamsgehakt
100 g tomatenpassata
1 kg aardappelpuree
2 teentjes look
1 zakje panko (japans broodkruim)
250 g cheddar
DOEN
Zet de oven op grillstand
Stoof de ui, maïs, knoflook, erwtjes, wortelen en gehakt aan in een hete pan. Voeg de passata toe en laat zachtjes gaar stoven.
Vul de ovenschaal met de vleesvulling, werk af met de warme aardappelpuree en bestrooi de bovenkant met een mengsel panko-cheddar.
Gratineer vijf minuten onder de hete ovengrill.
SMAKELIJK!
SHEPPARDS PIE
NODIG
1 grote ui, gesnipperd
1 blikje maïs
60 g jonge erwtjes
8 jonge wortelen, in stukken gesneden
500 g lamsgehakt
100 g tomatenpassata
1 kg aardappelpuree
2 teentjes look
1 zakje panko (japans broodkruim)
250 g cheddar
DOEN
Zet de oven op grillstand
Stoof de ui, maïs, knoflook, erwtjes, wortelen en gehakt aan in een hete pan. Voeg de passata toe en laat zachtjes gaar stoven.
Vul de ovenschaal met de vleesvulling, werk af met de warme aardappelpuree en bestrooi de bovenkant met een mengsel panko-cheddar.
Gratineer vijf minuten onder de hete ovengrill.
SMAKELIJK!
Abonneren op:
Posts (Atom)