zaterdag 27 augustus 2011
dinsdag 9 augustus 2011
dinsdag 12 juli 2011
NIEUW SEIZOEN
Het nieuwe dekseizoen is begonnen. Dit jaar zetten we alles in op onze nieuwe dekram Ian. Sinds zondag zit hij samen met de ooien. Onze andere ram zal dit jaar werkloos moeten toekijken.
EENDJES EN ZWALUWEN
De jonge eendjes zijn flink gegroeid. Ze zijn bijna niet meer van hun moeder te onderscheiden.
Vliegen kunnen ze nog niet, maar ze proberen toch al geregeld hun vleugels uit te slaan.
De jonge zwaluwen vliegen hier nu rond en komen maar weinig terug naar de stal. Intussen heeft een nieuw koppeltje een tweede nest gemaakt in de stal. Er liggen al vier eitjes.
Links op de foto het nieuwe nestje. Rechts het nestje van vorig jaar dat dit jaar wat verder opgebouwd werd.
Vliegen kunnen ze nog niet, maar ze proberen toch al geregeld hun vleugels uit te slaan.
De jonge zwaluwen vliegen hier nu rond en komen maar weinig terug naar de stal. Intussen heeft een nieuw koppeltje een tweede nest gemaakt in de stal. Er liggen al vier eitjes.
Links op de foto het nieuwe nestje. Rechts het nestje van vorig jaar dat dit jaar wat verder opgebouwd werd.
donderdag 23 juni 2011
RECEPTJE
De lammetjes zijn geslacht, het vlees zit in de diepvriezer. Tijd voor een receptje.
SHEPPARDS PIE
NODIG
1 grote ui, gesnipperd
1 blikje maïs
60 g jonge erwtjes
8 jonge wortelen, in stukken gesneden
500 g lamsgehakt
100 g tomatenpassata
1 kg aardappelpuree
2 teentjes look
1 zakje panko (japans broodkruim)
250 g cheddar
DOEN
Zet de oven op grillstand
Stoof de ui, maïs, knoflook, erwtjes, wortelen en gehakt aan in een hete pan. Voeg de passata toe en laat zachtjes gaar stoven.
Vul de ovenschaal met de vleesvulling, werk af met de warme aardappelpuree en bestrooi de bovenkant met een mengsel panko-cheddar.
Gratineer vijf minuten onder de hete ovengrill.
SMAKELIJK!
SHEPPARDS PIE
NODIG
1 grote ui, gesnipperd
1 blikje maïs
60 g jonge erwtjes
8 jonge wortelen, in stukken gesneden
500 g lamsgehakt
100 g tomatenpassata
1 kg aardappelpuree
2 teentjes look
1 zakje panko (japans broodkruim)
250 g cheddar
DOEN
Zet de oven op grillstand
Stoof de ui, maïs, knoflook, erwtjes, wortelen en gehakt aan in een hete pan. Voeg de passata toe en laat zachtjes gaar stoven.
Vul de ovenschaal met de vleesvulling, werk af met de warme aardappelpuree en bestrooi de bovenkant met een mengsel panko-cheddar.
Gratineer vijf minuten onder de hete ovengrill.
SMAKELIJK!
HET JONGE VOLKJE
De zwaluwjongen zijn voor het eerst uitgevlogen. De foto is maandag genomen, de dag voor ze het nest voor het eerst verlaten hebben.
Ook onze jonge eendjes zijn al flink gegroeid.
donderdag 9 juni 2011
NIEUWE STOCKRAM
Vandaag is onze nieuwe stockram Ian from Ballyvester aangekomen. Hij is geboren op 16 december 2004 bij de familie Robinson in County Down, Noord-Ierland. Wij kochten hem bij Jo en Harrie Roekevisch uit het Nederlandse Lochem waar hij vele topnakomelingen heeft voortgebracht.(http://www.hampshiredownkleineklokke.nl/) Zelf was hij er in 2006 Algemeen Nederlands Kampioen.
Hopelijk brengt hij ons ook nog veel goeds.
Hopelijk brengt hij ons ook nog veel goeds.
Abonneren op:
Posts (Atom)